My Image

ARTISTS IN RESIDENCE

Het MUDA | Kunstencentrum biedt met zijn artistieke netwerk, de knowhow en infrastructuur een sfeervolle thuishaven voor vele culturele organisaties en verenigingen.
Hieronder zie je onze vaste 'inwoners' maar ook een aantal occasionele gebruikers.

 • Stacks Image 6201

  Harmonieorkest Guy Duijck

  Het harmonieorkest "Guy Duijck" uit Evergem werd gesticht in 1980. De harmonie staat dus al 30 jaar synoniem voor muziek op een hoog niveau in een aangename sfeer. De vereniging is geklasseerd in ere-afdeling.
  Het orkest repeteert elke zondagmorgen in het MUDA.

 • Stacks Image 6246

  Gemengd koor Papillon

  Papillon vindt zijn oorsprong in het gemengd koor Vivace dat werd opgericht in 2002.
  Eind 2010 nam Marie-Noëlle De Clercq het dirigeerstokje ter hand. De perfecte gelegenheid voor het koor om zich te ontpoppen tot iets fris en nieuws, Papillon was geboren!
  Deze toffe en hechte vriendenkring repeteert elke woensdagavond in het Kunstencentrum

 • Stacks Image 6312

  Sleins Fanfarekorps en orkest

  De Koninklijke Fanfare 'Iever en Eendracht' uit Sleidinge is een multi-disciplinair 'symfonisch' fanfare-orkest dat zich specialiseert in het brengen van uitsluitend originele hedendaagse werken en arrangementen van klassieke muziek, jazz en film, latin en funk die zo dicht mogelijk aanleunen bij het origineel. Het orkest concerteerde reeds met de beste jazzmusici van België en met diverse bekende artiesten. De vereniging is ook een van de laatste fanfares die in traditionele bezetting optreedt als protocollair hoogwaardig paradekorps op taptoes en dergelijke.
  De vereniging repeteert in concertbezetting elke maandagavond in studio 1 en in de evenementenhal voor hun choreografie en drill-oefeningen.

 • Stacks Image 6314

  Feniks Taiko

  De spelers van de Taiko Academie die het vereiste niveau bereikt hebben en die echt meer willen met Taiko en het tot een belangrijk onderdeel van hun leven willen maken, kunnen uitgenodigd worden voor deze semi-professionele groep taikoh-drummers.
  Feniks Taiko verzorgt optredens en concerten in binnen- en buitenland op hoog niveau: van de spelers wordt dan ook training en inzet op meerdere gebieden verwacht.
  De Taiko Academie repeteert én traint wekelijks in een van de dansstudio’s van het Kunstencentrum.

 • Stacks Image 6362

  Toi, Moi et la Danse


  Amateur-balletschool Toi, Moi et la Danse heeft afdelingen in Oosterzele, Melle en Evergem. Zowel meisjes als jongens, vrouwen en mannen, kunnen er terecht.
  De nadruk op klassiek ballet en de daarbij horende techniek en discipline staan centraal. Andere aangeboden dansstijlen zijn modern jazz, hip hop en aerobics.

 • Stacks Image 6316

  Brassband Gent

  Deze jonge brassband onder leiding van Lieven Dobbelaere won reeds verschillende wedstrijden in binnen- en buitenland. Het MUDA is de trotse hoofdsponsor van deze band.

  De brassband heeft zijn vaste repetitiestek in Gentbrugge, maar is heel regelmatig te gast in het Kunstencentrum voor repetitieweekends en het uitproberen van andere akoestieken.

EVERGEM HEEFT GEREGELD NIETSVERMOEDEND WERELDTOP OP BEZOEK

De occasionele residenten van het MUDA | Kunstencentrum zijn niet bepaald van de minste!

Stacks Image 6380
Stacks Image 6382
Stacks Image 6384

Verder passeert er ook nog een indrukwekkende schare gastdocenten de revue, onder meer de choreografen Katherina Machenka Horn, Jèrome Gosset, Filip Van Huffel en Darrel Woods... lees er meer over op hedendaagsedans.be.