Terug

Historiek

2019

Muziektheater/musical wordt een volwaardig traject. Lancering van de nieuwe website en huisstijl

 

2018

Directeur Lincy Van Twembeke wijzigt de naam in GO! MUDA Kunstsecundair. In de derde graad worden de opleidingen Songwriting en Productie verder uitgebouwd.

2014

De opleiding muziektheater/musical ziet het licht.

2010

De school verhuist van het historisch centrum van Gent naar de Hofbilkstraat in Evergem, waar de infrastructuur een antwoord biedt op het stijgend leerlingenaantal. De daar al gevestigde middenschool wordt hervormd tot een artistieke middenschool als voorbereiding op het MUDA. MUDA Kunstencampus mét eerste graad is een feit.

2007

Directeur Wim Lasoen wijzigt de naam van de kunsthumaniora in ‘MUDA instituut voor Muziek en Dans’. Het MUDA barst uit zijn voegen, onder meer door de groei van de afdeling jazz/pop.

2005

Directeur Jan Van Vaek introduceert de opties wereldmuziek en jazz, wat voor de school een tweede adem inluidt na een korte maar turbulente periode waarin zowaar haar voortbestaan bedreigd werd.

1990

In 1990, onder directeur Marcel Ketels, krijgt de school er een afdeling ‘Dans’ bij. De school vindt aansluiting bij het Rijksonderwijs en wordt bekend onder de naam ‘Kunsthumaniora voor Muziek en Dans’.

1972

Het MUDA wordt ‘geboren’ als “Kunsthumaniora voor muziek van het gemeenschapsonderwijs te Gent” onder auspiciën van het Gentse Conservatorium. Je kan er vanaf het derde jaar secundair onderwijs kso volgen. De eerste directeur was Gabriël Verschraegen en de school was gehuisvest in het gebouw van de Rijksacademie achter het Gravensteen. In 1979 verhuisde de school naar het ‘Huis van Saeceghem’, in de Drabstraat in Gent, met Stefaan Van Aken als directeur.