Terug

Een dag op school

In het MUDA volg je een lesrooster dat bestaat uit artistieke en algemene vakken. Je volgt beide binnen het normale dagelijkse rooster en dat heeft zo zijn voordelen. Je behaalt je diploma secundair onderwijs en bereidt je tegelijk voor op (het ritme van) het hoger (artistiek) onderwijs. Je 185 medeleerlingen zijn net zoals jij gek op muziek en/of dans en dat maakt les volgen in het MUDA heel bijzonder.

 

Lestijden

De lessen starten om 8.50 en eindigen om 16.40 u. Ook op woensdagnamiddag kunnen er lessen gepland worden. Je kan dagelijks een belegd broodje en/of soep bestellen. Je eigen lunchpakket meebrengen kan natuurlijk ook. Er zijn drankjes en gratis gekoeld drinkwater verkrijgbaar op school.

Bereikbaarheid

Het MUDA is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer:

  • met de trein: het station van Evergem ligt op 15 min. wandelafstand. Evergem ligt op de lijn Oudenaarde-Eeklo (de S-51-trein) met haltes o.m. in Eke-Nazareth, De Pinte, Gent-Sint-Pieters, Gentbrugge, Gent-Dampoort, Wondelgem en Eeklo. De lestijden (1ste en laatste lesuur) zijn afgestemd op de treinuren.
  • met tram 1: de terminus van lijn 1 van en naar Gent ligt op 10 min. wandelafstand.
  • per bus: er zijn vlotte en uitgebreide busverbindingen vanuit Gent, Brugge (58), Zelzate etc.

Kom je met de trein naar Gent-Sint-Pieters of woon je in de omgeving van het station, dan kan je gebruik maken van de pendelbus die elke ochtend rond 8.10u naar onze campus vertrekt.

Woon je wat verder weg, dan is op internaat gaan misschien iets voor jou.

 

Leerlingenraad

In het MUDA vinden we inspraak en engagement belangrijk. Je stem laten horen kan in de leerlingenraad, die samengesteld is uit leerlingen van alle jaren en afdelingen.

 

Leerlingenbegeleiding

Het MUDA wil je de ruimte en kansen bieden om de persoon te worden die je wil zijn en te ontdekken wie dat is. We helpen je om je horizon te verruimen en we leren je te (durven) kiezen, in een veilige, open en respectvolle omgeving. Het eigenaarschap van dit proces ligt bij jou zelf: je krijgt in het MUDA geen pasklare antwoorden, wel tools om die antwoorden te vinden.

Naargelang de situatie kan je terecht bij je leerkrachten, de klastitularis, de coördinatoren, de opvoeder, de directeur en de leerlingenbegeleiders. We werken ook nauw samen met het CLB en als het nodig is zoeken we hulp van externe hulpverleners. Binnen deze structuur nemen de leerlingenbegeleiders een belangrijke plaats in. Zij hebben extra expertise opgebouwd op het terrein van de leerlingenbegeleiding.

 

Schoolreglement

Het schoolreglement kan je hier raadplegen.