Terug

Een dag op school

Bereikbaarheid

Het MUDA is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer:

  • met de trein: vanuit Gent-Sint-Pieters, Gentbrugge, Gent-Dampoort, Wondelgem: het station Evergem ligt op 15 min. wandelafstand
  • met tram 1: de terminus van lijn 1 van en naar Gent ligt op minder dan 10 min. wandelafstand
  • per bus: er zijn vlotte en uitgebreide busverbindingen vanuit Gent, Brugge (58), Zelzate etc.

Leerlingen die met de trein naar Gent-Sint-Pieters komen of in de omgeving van het station wonen, kunnen gebruik maken van de pendelbus die elke ochtend rond 8.10u naar onze campus vertrekt. De bus rijdt enkel ’s ochtends.

Lestijden

De lessen starten om 8.50 en eindigen om 16.40 u.  Ook op woensdagnamiddag kunnen er lessen gepland worden.

Middagpauze

Je kan dagelijks (behalve op woensdag) voor 10.00 u. een belegd broodje en/of soep bestellen. Je eigen lunchpakket meebrengen kan natuurlijk ook. Drankjes en gratis gekoeld drinkwater zijn verkrijgbaar op school.

Internaat

Leerlingen van de 2de graad kunnen terecht in internaat “De Koekoek” in Oostakker. Voor de 2de en 3de graad werken we samen met internaat “Ter Linden” in het centrum van Gent.

Schoolreglement

Het schoolreglement kan je hier raadplegen.

Leerlingenraad

Leerlingenbegeleiding

Onze leerlingenbegeleiding situeert zich op vier domeinen: leren en studeren, de onderwijsloopbaan, het psychisch en sociaal functioneren en de preventieve gezondheidzorg. Voor elk van die domeinen voorzien we een basisaanbod dat we structureel in onze werking integreren en hebben we daarnaast oog voor individuele noden. We werken niet alleen probleemoplossend, maar zetten ook maximaal in op preventie.

Naargelang de situatie kunnen leerlingen terecht bij hun leerkrachten, de klastitularis, de afdelingscoördinator, de opvoeder en de leerlingenbegeleiders. We werken ook nauw samen met het CLB en waar nodig wordt de hulp van externe hulpverleners ingeroepen. Ook ouders, alumni en andere partners worden actief en regelmatig betrokken. Binnen deze structuur nemen de leerlingenbegeleiders een belangrijke plaats in. Zij hebben extra expertise opgebouwd op het terrein van de leerlingenbegeleiding.

 

Handboeken

De boeken en cursussen die je nodig hebt om les te volgen in het MUDA koop je aan via Iddink.

  • Maak een account aan op de website van Iddink. Gebruik je persoonsgegevens als leerling (en enkel waar het gevraagd wordt de gegevens van je ouder(s)). Kies een login en paswoord die je makkelijk kan onthouden. Vanaf nu kan je bestellen.
  • Log in met je persoonlijke account en de schoolcode van het MUDA (SMTWWJNX).
  • Is de boekenlijst nog niet beschikbaar, laat dan je e-mailadres achter. Je ontvangt dan een mailtje van zodra je kan bestellen.
  • Tijdens het bestellen zal ook het akkoord van je ouder(s) worden gevraagd. Zorg dus dat ze in de buurt zijn wanneer je bestelt, dan is dat zo geregeld.

Als je voor 3 juli 2020 bestelt, levert Iddink je boekenpakket eind augustus. Zodra je bestelling onderweg is, ontvang je een e-mail over de status van je bestelling. Je pakket wordt thuis bezorgd. Heb je een vraag, raadpleeg dan de FAQ-pagina van Iddink.