Lessen

In het MUDA ligt de nadruk op artistieke talentontwikkeling, met een evenwichtige balans tussen techniek, creativiteit, performance en esthetisch inzicht. De algemene vakken vervolledigen op een hoogstaand niveau de rijke waaier van perspectieven die je in het MUDA meekrijgt.

De lessen starten om 8.50 en eindigen om 16.40 u. Ook op woensdagnamiddag kunnen er lessen gepland worden.

Het lesrooster is opgevat als een samenstel van ateliers met individueel, groeps- en klassikaal onderwijs, gecombineerd met projectdagen, workshops en voorstellingen.

Lunch

Je kan dagelijks een belegd broodje en/of soep bestellen. Je eigen lunchpakket meebrengen kan natuurlijk ook. Er zijn drankjes en gratis gekoeld drinkwater verkrijgbaar op school.

CLIL whut?

CLIL (Content and Language Integrative Learning) doet vanaf volgend schooljaar 2022-2023 zijn intrede op het MUDA. Deze vorm van meertalig onderwijs biedt niet-taalvakken aan in een vreemde taal. Naast de leerstof van het desbetreffende vak, krijg je tegelijkertijd een intens taalbad zónder dat dit afbreuk doet aan de inhoud of het niveau van het niet-taalvak. Op die manier willen we jullie graag nog beter klaarstomen voor je toekomstige en mogelijks internationale (school)loopbaan.

Concreet spreken we over twee talen die zullen worden aangeboden in de 3de graad muziek, namelijk Engels en Frans.  Zowel het algemeen vak geschiedenis (E) als de muzikale vakken piano (Fr), gitaar (Fr & E), zang (E), viool (Fr) en samenspel (Fr & E) zullen te volgen zijn in een vreemde taal.

Het enthousiaste en ervaren CLIL-team stoomt zich helemaal klaar tegen september 2022 en kijkt er naar uit om jullie te verwelkomen in hun les!

Hou jij wel van een (talige) uitdaging? Schrijf je dan in het voor CLIL volgend schooljaar!

Bereikbaarheid

Het MUDA is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer:

  • met de trein: het station van Evergem ligt op 15 min. wandelafstand. Evergem ligt op de lijn Oudenaarde-Eeklo (de S-51-trein) met haltes o.m. in Eke-Nazareth, De Pinte, Gent-Sint-Pieters, Gentbrugge, Gent-Dampoort, Wondelgem en Eeklo. De lestijden (1ste en laatste lesuur) zijn afgestemd op de treinuren.
  • met tram 1: de terminus van lijn 1 van en naar Gent ligt op 10 min. wandelafstand.
  • per bus: er zijn vlotte en uitgebreide busverbindingen vanuit Gent, Brugge (58), Zelzate etc.

Kom je met de trein naar Gent-Sint-Pieters of woon je in de omgeving van het station, dan kan je gebruik maken van de pendelbus die elke ochtend rond 8.10u naar onze campus vertrekt.

Woon je wat verder weg, dan is op internaat gaan misschien iets voor jou.

 

Leerlingenraad

In het MUDA vinden we inspraak en engagement belangrijk. Je stem laten horen kan in de leerlingenraad, die samengesteld is uit leerlingen van alle jaren en afdelingen.

 

Leerlingenbegeleiding

Het MUDA wil je de ruimte en kansen bieden om de persoon te worden die je wil zijn en te ontdekken wie dat is. We helpen je om je horizon te verruimen en we leren je te (durven) kiezen, in een veilige, open en respectvolle omgeving. Het eigenaarschap van dit proces ligt bij jou zelf: je krijgt in het MUDA geen pasklare antwoorden, wel tools om die antwoorden te vinden.

Naargelang de situatie kan je terecht bij je leerkrachten, de klastitularis, de coördinatoren, de opvoeder, de directeur en de leerlingenbegeleiders. We werken ook nauw samen met het CLB en als het nodig is zoeken we hulp van externe hulpverleners. Binnen deze structuur nemen de leerlingenbegeleiders een belangrijke plaats in. Zij hebben extra expertise opgebouwd op het terrein van de leerlingenbegeleiding.

 

Schoolreglement

Het schoolreglement kan je hier raadplegen.

 

Infobrochure

Onze infobrochure kan je hier raadplegen.

Kalender

U kan zich aboneren op onze kalender via deze link