Terug

Een dag op school

Bereikbaarheid

Het MUDA is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer:

  • met de trein: vanuit Gent-Sint-Pieters, Gentbrugge, Gent-Dampoort, Wondelgem: het station Evergem ligt op 15 min. wandelafstand
  • met tram 1: de terminus van lijn 1 van en naar Gent ligt op minder dan 10 min. wandelafstand
  • per bus: er zijn vlotte en uitgebreide busverbindingen vanuit Gent, Brugge (58), Zelzate etc.

Kom je met de trein naar Gent-Sint-Pieters of woon je in de omgeving van het station, dan kan je gebruik maken van de pendelbus die elke ochtend rond 8.10u naar onze campus vertrekt.

Lestijden

De lessen starten om 8.50 en eindigen om 16.40 u.  Ook op woensdagnamiddag kunnen er lessen gepland worden. Woon je ver weg, dan is op internaat gaan misschien iets voor jou.

Middagpauze

Je kan dagelijks een belegd broodje en/of soep bestellen. Je eigen lunchpakket meebrengen kan natuurlijk ook. Drankjes en gratis gekoeld drinkwater zijn verkrijgbaar op school.

Leerlingenraad

In het MUDA vinden we inspraak en engagement belangrijk. Je stem laten horen kan in de leerlingenraad, die samengesteld is uit leerlingen van alle jaren en afdelingen.

Schoolreglement

Het schoolreglement kan je hier raadplegen.

Leerlingenbegeleiding

Het MUDA wil je de ruimte en kansen bieden om de persoon te worden die je wil zijn en te ontdekken wie dat is. We helpen je om je horizon te verruimen en we leren je te (durven) kiezen, in een veilige, open en respectvolle omgeving. Het eigenaarschap van dit proces ligt bij jou zelf: je krijgt in het MUDA geen pasklare antwoorden, wel tools om die antwoorden te vinden.

Naargelang de situatie kan je terecht bij je leerkrachten, de klastitularis, de coördinatoren, de opvoeder, de directeur en de leerlingenbegeleiders. We werken ook nauw samen met het CLB en als het nodig is zoeken we hulp van externe hulpverleners. Binnen deze structuur nemen de leerlingenbegeleiders een belangrijke plaats in. Zij hebben extra expertise opgebouwd op het terrein van de leerlingenbegeleiding.

 

Handboeken

De boeken en cursussen die je nodig hebt om les te volgen in het MUDA koop je aan via Iddink.

  • Maak een account aan op de website van Iddink. Gebruik je persoonsgegevens als leerling (en enkel waar het gevraagd wordt de gegevens van je ouder(s)). Kies een login en paswoord die je makkelijk kan onthouden. Vanaf nu kan je bestellen.
  • Log in met je persoonlijke account en de schoolcode van het MUDA (SMTWWJNX).
  • Is de boekenlijst nog niet beschikbaar, laat dan je e-mailadres achter. Je ontvangt dan een mailtje van zodra je kan bestellen.
  • Tijdens het bestellen zal ook het akkoord van je ouder(s) worden gevraagd. Zorg dus dat ze in de buurt zijn wanneer je bestelt, dan is dat zo geregeld.

Als je voor 3 juli 2020 bestelt, levert Iddink je boekenpakket eind augustus. Zodra je bestelling onderweg is, ontvang je een e-mail over de status van je bestelling. Je pakket wordt thuis bezorgd. Heb je een vraag, raadpleeg dan de FAQ-pagina van Iddink.