Terug

Muziek

Het MUDA heeft een lange traditie in het opleiden van muzikanten voor het Vlaamse en internationale muzieklandschap. Al vanaf de tweede graad kan je kiezen voor klassieke muziek, jazz/pop of musical/muziektheater. In de derde graad kan je ook kiezen voor compositie/muziektheorie, songwriting of productie.

De opleiding musical/muziektheater is jong, multidisciplinair en uniek.

Je krijgt er:

  • een grondige basis notenleer en muziektheorie
  • klassieke dans, modern jazz, lyriek en drama
  • anderhalf uur individuele zangles en een half uur neveninstrument piano
  • wekelijks 3 uur musicalensemble, waarin zang, dans en drama geïntegreerd aan bod komen
  • projectmatig onderwijs, gericht op (jouw) performances, in samenwerking met vooraanstaande gastregisseurs en productiehuizen

Je lerarenteam heeft zijn sporen dubbel en dik verdiend en weerspiegelt het multidisciplinair karakter van de opleiding. Elisabeth Herman (musicalzang), Chadia Cambie (musicalzang), Lore Creve (drama) en Stephanie Dequin (modern jazz) waarborgen een sterke voorbereiding met het oog op hoger onderwijs in zowel België als Nederland (Conservatorium Brussel, ArtEZ Arnhem, Codarts Rotterdam, …). Je kan doorstromen naar een bacheloropleiding Muziektheater, Muziektheater Klassiek of Musicaltheater, die je opleiden tot zanger/acteur op topniveau in het musical- en muziektheaterwerkveld.

De opleiding musical/muziektheater werkt nauw samen met Fontys Hogeschool (Tilburg), onder meer via workshops en uitwisselingen doorheen het jaar. De leraren gaan doelgericht te werk en focussen zich op jouw ontwikkeling tot professionele musicalperformer.