Hedendaagse dans: Lerarenteam

Dieter Defurne

Coördinator Dans, Hedendaagse dans

Studeerde aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen, Codarts Rotterdam (uitvoerend), Artez Arnhem (choreografie) en Artesis Antwerpen (docent). Danste als freelance danser in diverse projecten en werkt als choreograaf aan eigen werk. In zijn lessen staat release techniek centraal en besteedt hij veel aandacht aan (ver)plaatsing en functioneel en natuurlijk bewegen.

Anneke Bosmans

Klassieke dans

Behaalde haar diploma klassiek ballet aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen. Na zeven jaar gedanst te hebben in  in het Koninklijk Ballet van Vlaanderen schoolde ze zich om tot leerkracht dans. De lessen van Anneke staan in het teken van bewegingsvrijheid en dansplezier binnen het kader van een correcte danstechniek.

Stephanie Dequin

Coördinator Muziektheater, Modern Jazz, Musicalensemble

Studeerde aan het Hoger Instituut voor Dans in Lier. Specialiseerde zich nadien in jazzdans aan de Pineapple Studios in Londen. Danste zelf in verschillende shows en werkte vele choreografieën voor evenementen, video-clips, musicals en modeshows (Kask Mode-academie Gent, Miss Exclusive) voor anderen uit. Is voorzitter (en huischoreograaf) van de vzw Kamer 58, een erkende musicalgroep voor jongeren uit het Gentse.

Chloe Geers

Improvisatie/Compositie

Startte haar opleiding aan het MUDA en studeerde choreografie aan Fontys Hogeschool in Tilburg. Is maker, danser en docent. Richtte samen met Katrijn De Cooman en Jitse Huysmans Collectief Elan(d) op, waarmee ze de grenzen tussen theater, dans en beeldende kunst verkent. Laat zich graag inspireren door de schoonheid van de onvolledige mens en door de oprechtheid van beweging.

Gwen Hamerlijnck

Hedendaagse dans, klassieke dans

Danste bij Introdans (NL), Union Suspecte, Alain Platel, Moreese.com (Praga Khan) en in de musicals ‘Dans der Vampieren’, ‘West Side Story’ en ‘Die Fledermaus’. Geeft les in verschillende scholen en maakt choreografieën voor uiteenlopende evenementen. Met haar eigen ‘Compagnie J’ won ze onlangs de danswedstrijd gelinkt aan het programma ‘Hanne Danst’ (Canvas). In haar lessen besteedt ze veel aandacht aan hedendaagse en moderne techniek en is het dansante en het ervaren van dansplezier heel belangrijk.

Helena Vandecasteele

Flying low

Isalie Van Heyste

ODB

studeerde aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen en vervolledigde haar opleiding als hedendaagse danser en leerkracht dans aan Artesis Antwerpen. Ze specialiseerde zich verder in Pilates en Progressing Ballet Technique.

Lenka Jarosikova

Klassieke dans

Kreeg haar opleiding  aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen en het Conservatorium van Praag. Startte haar danscarrière bij het Staatstheater van Brno waarna ze soliste bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen was.  Geeft les aan de vijfde- en zesdejaars  van onze school. Met haar jarenlange ervaring,  kennis en enthousiasme begeleidt ze haar studenten naar hun professionele danscarrière.

Rebecca Fokkema

Klassieke dans, Hedendaagse dans

Genoot haar opleiding tot uitvoerend danser in Codarts Rotterdam en Artez Arnhem. Danste sedertdien in tal van hedendaagse producties. Volgde de lerarenopleiding aan Artesis Antwerpen en cursussen Contakids en Progressing Ballet Technique. In de lessen van Rebecca wordt gewerkt aan het bewustzijn van het lichaam en staat plezier in dans centraal.