Klassiek: Lerarenteam

Dorotea Haers

Coördinator klassieke muziek, Piano

Studeerde aan het Conservatorium van Brussel. Verdiepte zich in de pianopedagogie van Edouardo del Pueyo en was twaalf jaar assistente aan het franstalig Conservatorium Brussel in de klas van Patricia Montero.  Geeft al vele jaren les in het MUDA en begeleidde tal van jonge pianisten.

Thomas Smetryns

Improvisatie

studeerde compositie bij Godfried-Willem Raes en gitaar, luit en theorbe bij Ida Polck en Philippe Malfeyt aan het Conservatorium van Gent. Als componist erg geïnteresseerd in het zoeken naar een nieuwe, experimentele muziekpraktijk die steeds verankerd is in een historisch en/of maatschappelijk (onder)bewustzijn.

Matthias De Smet

Piano

Reindert Geirnaert

Hoorn

Behaalde zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium van Gent. Momenteel actief als freelancer in België en Nederland en maakt deel uit van het Korpus Kwartet, een hoornkwartet dat muziek op een unieke manier tot bij het publiek brengt. Verder verdiept hij zich in de kunst van orkestdirectie.

Bruno De Busschere

Tuba, Trombone

Solist Trombone bij het Nationaal Orkest van België (sinds 2088). Behaalde Masterdiploma’s voor eufonium en trombone. Gastdocent tuba/eufonium aan het Koninklijk Conservatorium van de Hogeschool Gent

Severine Sierens

Klarinet

Severine Sierens behaalde masterdiploma’s aan het Lemmensinstituut en de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg (NL). Is naast het lesgeven actief als freelance klarinettiste en in de kamermuziek. Is als solist te gast op verschillende internationale podia. Is Buffet Crampon Artist.

Lowie Vercammen

Akkordeon

Noa Goderis

Harp

Jan Bontinck

Cello

Marleen Schampaert

Algemene Muziekleer, Koor, Muziektheorie

Behaalde haar diploma’s Laureaat Muziekopvoeding en Meester in de Muziektheorie en Schriftuur  aan het Lemmensinstituut en vervolmaakte zich in muziektherapie en koordirectie. Is een veelgevraagde freelance zangeres en verzorgde opnames en concerten met La Petite Bande, De Vlaamse Opera, Het VRK (Vlaams Radiokoor), Ex Tempore, Il Fondamento, Le Concert Spirituel, BachPlus, Il Gardellino en Hildebrandt Consort.

Steven De Caluwé

Neveninstrument piano en jazz/pop piano

Lemmensinstituut. Volgde les bij Frans Van Beveren en Joop Celis en nam masterclasses bij Johan Lybeert, Eliane Rodrigues, Alan Weiss en Jean Claude Vandeneynden. Werkte mee aan de vorming van het Jugendspiel-Ensemble, als orkestpianist en bij het Junioren Orkest Antwerpen. Specialiseerde zich vanaf 2005 in jazz, rock en pop. Trad in 2009 op met Toots Thielemans  en speelde in 2012  een concertreeks met Sarah Ferri.

Lieven Dobbelaere

Trompet

Is principal cornet Brassband Gent en freelance solocornettist, lesgever koperen blaasinstrumenten aan MAGO Gent en dirigent KM De Neerschelde Gentbrugge.

Wim De Vlaminck

Slagwerk

Slagwerker (eerste solist en aanvoerder) bij het Symfonieorkest Vlaanderen. Slagwerker bij Anima Eterna Brugge. Leraar slagwerk aan de Kunstacademie Eeklo. Voorzitter Vlamo West – Vlaanderen stuurgroep Slagwerk. Lid van de Nationale Commissie Slagwerk Vlamo. Instructeur en dirigent bij KDF Drum en Muziekkorps Bavikhove.

Paul Klinck

Viool

Maakte deel uit van het Vlaams Kamerorkest ‘I Fiamminghi’ en werd concertmeester bij het Symfonieorkest Vlaanderen, het orkest van de VRT, het Nationaal Orkest en Prima la Musica. Maakte naam door zijn vertolking van eigentijdse composities en als solist bij De Munt. Is lid van het Fidelio strijkkwartet en het Tête à Tête duo.

 

Raf Minten

Saxofoon

Docent saxofoon in MAGO en Conservatorium Gent. Baritonsax bij Bl!ndman en actief in verschillende Belgische orkesten zolas De Filharmonie, Brussels Philharmonic, Spectra-ensemble, Muziekkapel van de Gidsen en van de Marine. Raf is ook dirigent van de Saint-Michaels Bigband.

Simon De Poorter

Compositie, muziektheorie

Is verbonden aan verschillende onderwijsinstellingen zoals MUDA, KASK Conservatorium Gent en CAZ Oostende. Hij componeert muziek in diverse genres en won verschillende prijzen.

Carlo Vandenhende

Gitaar, Muziektheorie, Koor

legde zich jarenlang toe op oude muziek, met heel wat cd-producties en concertreizen. Polyvalent instrumentist, van wereldmuziek over orkestmusicus tot kleinkunsttrio Hermitage.  Veelvuldig te zien op concertpodia en thuis in een verscheidenheid aan stijlen (klassiek, hedendaags klassiek, folk, tango, experimenteel, muziektheater).