Klassiek: Lerarenteam

Dorotea Haers

Coördinator klassieke muziek, Piano

Studeerde aan het Conservatorium van Brussel. Verdiepte zich in de pianopedagogie van Edouardo del Pueyo en was twaalf jaar assistente aan het franstalig Conservatorium Brussel in de klas van Patricia Montero.  Geeft al vele jaren les in het MUDA en begeleidde tal van jonge pianisten.

Nicholas Cornia

Klassieke Zang

Studeerde wiskunde en fysica aan de universiteit La Sapienza in Rome en doctoreerde aan de informatica afdeling van de universiteit van Amsterdam. Daarna wijdde hij zich aan de muziek en studeerde klassieke zang en muziektheorie aan Het conservatorium van Gent. Zijn interesses gaan uit naar de theorie, uitvoeringspraktijk en transcriptie van muziek uit de periode tussen de 15e en de 18e eeuw. Sinds 2018 is hij actief als artistiek leider van het ensemble Le Vecchie Musiche, waarbij hij originele muzikale projecten geeft op basis van interdisciplinair onderzoek en ervaring opgedaan in diverse masterclasses en zomercursussen.

Severine Sierens

Leerkracht Klarinet

Severine Sierens behaalde masterdiploma’s aan het Lemmensinstituut en de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg (NL). Is naast het lesgeven actief als freelance klarinettiste en in de kamermuziek. Is als solist te gast op verschillende internationale podia. Is Buffet Crampon Artist.

Thomas Smetryns

Improvisatie

studeerde compositie bij Godfried-Willem Raes en gitaar, luit en theorbe bij Ida Polck en Philippe Malfeyt aan het Conservatorium van Gent. Als componist erg geïnteresseerd in het zoeken naar een nieuwe, experimentele muziekpraktijk die steeds verankerd is in een historisch en/of maatschappelijk (onder)bewustzijn.

Heidi Van Hoyweghen

Algemene Muziekleer

Studeerde muziekpedagogie aan het Lemmensinstituut. Bouwde expertise op in algemene muziekleer aan het Conservatorium van Leuven en in verschillende kunsthumaniora’s (Leuven, Turnhout, Antwerpen). Is steeds op zoek naar vernieuwing op het vlak van didactiek notenleer, zonder daarbij de traditie te vergeten.

Marleen Schampaert

Algemene Muziekleer, Koor, Muziektheorie

Behaalde haar diploma’s Laureaat Muziekopvoeding en Meester in de Muziektheorie en Schriftuur  aan het Lemmensinstituut en vervolmaakte zich in muziektherapie en koordirectie. Is een veelgevraagde freelance zangeres en verzorgde opnames en concerten met La Petite Bande, De Vlaamse Opera, Het VRK (Vlaams Radiokoor), Ex Tempore, Il Fondamento, Le Concert Spirituel, BachPlus, Il Gardellino en Hildebrandt Consort.

Ching-Cheng Lin

Marimba

Speelde zijn debuutrecital in Carnegie Hall in New York City in 2018 en geeft masterclasses en concerten in meer dan 30 landen.  Heeft als marimba-solist meer dan 10 cd’s opgenomen en schreef meer dan 100 werken voor marimba. Is ook een artiest van Adams percussion, Resta stokken en Aulos management.

Aurélie Seghers

Leerlingenbegeleiding 2de graad, Muziekesthetica

Dennis Allegaert

Accordeon

Nam tijdens zijn studie aan het conservatorium Gent deel aan heel wat wedstrijden en won in 2014 de 1ste prijs in de hoogste categorie van het “Nationaal accordeon concours” in Amstelveen (NOVAM).  Is thuis in klassiek, hedendaags klassiek, jazz, folk, tango, experimenteel en muziektheater.

Elisa D’Haene

Piano, begeleiding

Studeerde aan het conservatorium van Gent onder leiding van Vitaly Samoshko, eerste prijswinnaar van de Koningin Elisabethwedstrijd. Vervolmaakte zich aan de Accademia Pianistica ‘Incontri Col Maestro’ in Imola (Italië), waar ze studeerde bij de befaamde pianopedagoog Leonid Margarius. Neemt in het MUDA ook de begeleidingen van de andere instrumenten op zich tijdens concerten en examens.

Steven De Caluwé

Piano tweede discipline

Lemmensinstituut. Volgde les bij Frans Van Beveren en Joop Celis en nam masterclasses bij Johan Lybeert, Eliane Rodrigues, Alan Weiss en Jean Claude Vandeneynden. Werkte mee aan de vorming van het Jugendspiel-Ensemble, als orkestpianist en bij het Junioren Orkest Antwerpen. Specialiseerde zich vanaf 2005 in jazz, rock en pop. Trad in 2009 op met Toots Thielemans  en speelde in 2012  een concertreeks met Sarah Ferri.

Tinfa Ip

Piano

Volgde haar masteropleiding aan de National University of Music Bucharest en aan het conservatorium van Gent, waar ze afstudeerde bij Vitaly Samoshko. Is actief als docent muzikale opvoeding en piano, als pianist in diverse kamermuziek ensembles en als koordirigente.

Wim De Vlaminck

Slagwerk

Slagwerker (eerste solist en aanvoerder) bij het Symfonieorkest Vlaanderen. Slagwerker bij Anima Eterna Brugge. Leraar slagwerk aan de Kunstacademie Eeklo. Voorzitter Vlamo West – Vlaanderen stuurgroep Slagwerk. Lid van de Nationale Commissie Slagwerk Vlamo. Instructeur en dirigent bij KDF Drum en Muziekkorps Bavikhove.

Paul Klinck

Viool

Maakte deel uit van het Vlaams Kamerorkest ‘I Fiamminghi’ en werd concertmeester bij het Symfonieorkest Vlaanderen, het orkest van de VRT, het Nationaal Orkest en Prima la Musica. Maakte naam door zijn vertolking van eigentijdse composities en als solist bij De Munt. Is lid van het Fidelio strijkkwartet en het Tête à Tête duo.

 

Raf Minten

Saxofoon

Docent saxofoon in MAGO en Conservatorium Gent. Baritonsax bij Bl!ndman en actief in verschillende Belgische orkesten zolas De Filharmonie, Brussels Philharmonic, Spectra-ensemble, Muziekkapel van de Gidsen en van de Marine. Raf is ook dirigent van de Saint-Michaels Bigband.

Simon De Poorter

Compositie, muziektheorie

Is verbonden aan verschillende onderwijsinstellingen zoals MUDA, KASK Conservatorium Gent en CAZ Oostende. Hij componeert, mixt en mastert muziek in diverse genres en won verschillende prijzen. Simon is een gepassioneerd verzamelaar van muziektheoretische en -historische boeken.

Steven Devolder

Trompet

Geert Verschaeve

Koper

Carlo Vandenhende

Gitaar, Muziektheorie, Koor

legde zich jarenlang toe op oude muziek, met heel wat cd-producties en concertreizen. Polyvalent instrumentist, van wereldmuziek over orkestmusicus tot kleinkunsttrio Hermitage.  Veelvuldig te zien op concertpodia en thuis in een verscheidenheid aan stijlen (klassiek, hedendaags klassiek, folk, tango, experimenteel, muziektheater). 

Lieven Dobbelaere

Trompet

Is principal cornet Brassband Gent en freelance solocornettist, lesgever koperen blaasinstrumenten aan MAGO Gent en dirigent KM De Neerschelde Gentbrugge.