Jazz/Pop-Songwriting-Productie: Lerarenteam

Maarten Standaert

Pedagogisch Coördinator & Coördinator Jazz/pop/songwriting/productie, Leerkracht jazzmuziekleer

heeft naast het MUDA een veelzijdige carrière als uitvoerend muzikant in de pop/rock wereld en als sessiemuzikant. Verdiende zijn sporen in binnen- en buitenland bij o.a. Gabriel Rios, Trixie Whitley, Jasper Steverlinck, K3 en Paul De Leeuw.

Trui Amerlinck

basgitaar, contrabas, combo

Trui Amerlinck bezit zowel een masterdiploma jazz-contrabas als pop-basgitaar. Ze is actief in tal van bands (Tsar B, Mayorga, Ivy Falls, NABOU, etc), houdt van effectenpedalen en de Moog. Trui is naast het bassen ook actief als celliste in Another String Quartet (Bazart, Tourist LeMC, Ish Ait Hamou, etc).

Billie Leyers

productie, arrangement en compositie, songwriting, Jazz en pop geschiedenis

Kreeg muziek met de paplepel ingegoten en koos na een uitgebreid klassiek pianoparcours op 17-jarige leeftijd voor de richting muziekproductie.  Maakt soulful popmuziek, die ze zelf zingt, speelt en produceert samen met Jasper Maekelberg onder de naam OYESONO

Eric Melaerts

Gitaar, Combo

Werd geboren met het jazz/blues DNA. Icoon in de Belgische muziekscene (Soulsister, The Radio’s, Clouseau, Lost Vast Band (Nl), …). Is MD bij diverse tv-programma’s (TiLT, Lalala Live, Idool, Gouden Oog) en heeft een indrukwekkend palmares als producer (Yasmine †, Stan Van Samang, Clouseau, …). Blijft z’n oude liefde voor jazz koesteren.

Elke Bruyneel

Zang

Als Singer/Songwriter heet Elke haar eigen band: LUCY AND THE BIRDS. Ze heeft ook veel aandacht voor lichaamsbewustzijn (Alexandertechniek) en gebruikt haar kennis van spierkettingen en oprichtingsreflex (Niek Brouw/Lichtenberger).

Achilles De Raedt

gitaar, combo

‘Ambassadeur van het Muda 2018’, Master PoP/Rock en werkt vooral als uitvoerend muzikant (o.a. Aaron Blommaert, Sandra Kim, Coco Jr, Belle Perez, Lou Cocker…) en als sessiemuzikant voor TV series en programma’s (Vlaanderen Muziekland, #LikeMe, Tulpen uit Antwerpen, The Masked Singer…)

Hélène De Klerck

Ritmiek, drums

Master Pop Drums en op het podium bij oa Aaron Blommaert, MNM Gillis en Govaerts Liveband, Hugo Sigal. Theaterproducties zoals Winterrevue in Antwerpen.

Charline d’Hoore

Songwriting, Muziekproductie

Mayorga, Pommelien Thijs, Archie X,

Matthias Standaert

Drum, ritmiek

Tourde van België tot Brazilië met o.a. Vive la Fete, Lady Linn en Manngold (De Cobre) en stond in het theater met Stany Crets en Jasper Steverlinck.

Dimitri Elegheert

Gitaar, Combo

Emilie Leysen

zang

Heeft een masterdiploma jazz/pop zang op zak. Maakt donkere retro soulpop met haar eigen band Nneema. Zingt gospel bij Franklin. en swingende close harmony bij de Midnight Blue Birds. Houdt van groove, grote dynamieken en poëzie.

Lukas Sabbe

Piano, Jazzmuziekleer, combo

begon als kind met klassieke en jazz piano en studeerde af in de richting pop piano aan het conservatorium te Gent. Hij is Musical Director en freelancepianist bij Aaron Blommaert, Mathias Vergels, De Ketnetband, Tinne Oltmans, Frantzis, …

Werner Meert

piano, combo

Heeft jarenlange ervaring als pianoleerkracht van het jong talen en de nieuwe lichting toppianisten zoals Bram De Looze, Hendrik lazure en Harrison Steingueldoir. Is daarnaast een veelgevraagd begeleider van artiesten. Zo werkte hij samen met o.a. Johnny Logan, The Three Degrees, The Supremes en Gunther Neefs.

Diederik De Saedeleer

Productie, Arrangement, transcriptie, combo, studiotechnieken

 Studeerde Muziekproductie aan het KASK in Gent. Werkt als producer-mixer-arrangeur voor Clouseau, Natalia, Emma Bale, Idool, Belgium’s Got Talent, The Voice, The Voice Kids en The Voice Senior.

Janne Blommaert

Zang

David Van Den Hende

Songwriting

Studeerde Songwriting aan de Rockacademie in Tilburg. Schrijft voor eigen projecten Hermitage en Divan & the House of Quoi, componeert voor theater en is actief als co-writer en organisator (Gentse Feestjes, NEST, They Call It Indie, Poolijs, Songwriting Café).

Eduardo Vega

Gitaar, combo

Studeerde Jazz/Pop aan het Conservatorium in Gent. Momenteel actief bij Mapuches, Antwerp Gipsy Ska Orchestra, Les Cerveaux Lents, Proyecto Secreto. Tourde met Amerikaanse bands als David Hillyard & The Rocksteady 7 en Victor Rice Septet.

Andy Declerck

Saxofoon, Fluit, Eartraining, Jazzmuziektheorie

Studeerde jazzsaxofoon aan het Conservatorium in Gent. Is actief als bandleader in jazzprojecten en is sideman en freelance muzikant, zowel in  jazz, pop en latin als in crossover projecten met klassieke orkesten.

Jasper Morel

Gitaar, Combo, Songwriting

Black Box Revelation, Hulpcoach Jan Paternoster bij TVVV, Tourist Le MC, Olivia, Pommelien Thijs,…

Robbe Malschaert

Gitaar, Combo

Isaac Roux

Jeroen Baert

Jazzviool

Jeroen Baert is een bevlogen violist met wortels in klassiek, jazz en pop en werkte mee 70+ albums en soundtracks. Op dit moment speelt hij o.a. bij sun*sun*sun & The Colorist Orchestra.

Hessel De Groff

piano, muziekleer jazz en pop

Dirigeert verschillende harmonieorkesten in België en Nederland. Heeft als jazzvibrafonist een eigen quartet “Four” en is ook werkzaam als componist/arrangeur voor orkestmuziek.

Jeroen van Malderen

Trompet

Is al meer dan 20 jaar actief als trompettist in de jazz- en popscène en sinds 2008 lid van het Brussels Jazz Orchestra.

Jonas Cole

Zang

Verdiepte zich na zijn studies aan het conservatorium in stem en expressie aan het Complete Vocal Institute (Kopenhagen), Meisner Acteerstudio’s (’s Hertogensbosch), Lichtenberger en Soulvoice.

Steven De Caluwé

Neveninstrument piano en jazz/pop piano

Lemmensinstituut. Volgde les bij Frans Van Beveren en Joop Celis en nam masterclasses bij Johan Lybeert, Eliane Rodrigues, Alan Weiss en Jean Claude Vandeneynden. Werkte mee aan de vorming van het Jugendspiel-Ensemble, als orkestpianist en bij het Junioren Orkest Antwerpen. Specialiseerde zich vanaf 2005 in jazz, rock en pop. Trad in 2009 op met Toots Thielemans  en speelde in 2012  een concertreeks met Sarah Ferri.

Peter Ryckeboer

piano

Werkte samen met o.a. Rick De Leeuw, Coco Jr., Lady Linn, Hadise en Eva De Roovere en in theatervoorstellingen met Stany Crets.

Karel Van Marcke

Productie, arrangement en compositie, jazz en pop geschiedenis

Studeerde slagwerk, jazzpiano en compositie aan het Conservatorium van Brussel. Bouwde zijn carrière uit in de jazzwereld en is een veelgevraagd klassiek componist.