Jazz/Pop-Songwriting-Productie: Lerarenteam

Maarten Standaert

Pedagogisch Coördinator, Coördinator Jazz/pop/songwriting/productie, Basgitaar, Jazzmuziekleer

heeft naast het MUDA een veelzijdige carrière als uitvoerend muzikant in de pop/rock wereld en als sessiemuzikant. Verdiende zijn sporen in binnen- en buitenland bij o.a. Gabriel Rios, Trixie Whitley, Jasper Steverlinck, K3 en Paul De Leeuw.

Trui Amerlinck

basgitaar, contrabas

Trui Amerlinck bezit zowel een masterdiploma jazz-contrabas als pop-basgitaar. Ze is actief in tal van bands (Tsar B, Rosa Butsi, Ivy Falls, NABOU, etc), houdt van effectenpedalen en de Moog. Trui is naast het bassen ook actief als celliste in Another String Quartet (Bazart, Tourist LeMC, Ish Ait Hamou, etc).

Billie Leyers

productie, arrangement en compositie

Kreeg muziek met de paplepel ingegoten en koos na een uitgebreid klassiek pianoparcours op 17-jarige leeftijd voor de richting muziekproductie.  Maakt soulful popmuziek, die ze zelf zingt, speelt en produceert.

Eric Melaerts

Gitaar, Jazz en Popgeschiedenis

Werd geboren met het jazz/blues DNA. Icoon in de Belgische muziekscene (Soulsister, The Radio’s, Clouseau, Lost Vast Band (Nl), …). Is MD bij diverse tv-programma’s (TiLT, Lalala Live, Idool, Gouden Oog) en heeft een indrukwekkend palmares als producer (Yasmine †, Stan Van Samang, Clouseau, …). Blijft z’n oude liefde voor jazz koesteren.

Elke Bruyneel

Zang

Als Singer/Songwriter heet Elke haar eigen band: LUCY AND THE BIRDS. Ze heeft ook veel aandacht voor lichaamsbewustzijn (Alexandertechniek) en gebruikt haar kennis van spierkettingen en oprichtingsreflex (Niek Brouw/Lichtenberger).

Emilie Leysen

Leerkracht jazz en pop zang

Heeft een masterdiploma jazz/pop zang op zak. Maakt donkere retro soulpop met haar eigen band Nneema. Zingt gospel bij Franklin. en swingende close harmony bij de Midnight Blue Birds. Houdt van groove, grote dynamieken en poëzie.

Lukas Sabbe

Piano, Jazzmuziekleer

begon als kind met klassieke en jazz piano en studeerde af in de richting pop piano aan het conservatorium te Gent. Hij is Musical Director en freelancepianist bij De Ketnetband, Tinne Oltmans, Frantzis, …

Matthias Standaert

Drum

Tourde van België tot Brazilië met o.a. Vive la Fete, Lady Linn en Manngold (De Cobre) en stond in het theater met Stany Crets en Jasper Steverlinck.

Werner Meert

piano

Heeft jarenlange ervaring als pianoleerkracht van het jong talen en de nieuwe lichting toppianisten zoals Bram De Looze, Hendrik lazure en Harrison Steingueldoir. Is daarnaast een veelgevraagd begeleider van artiesten. Zo werkte hij samen met o.a. Johnny Logan, The Three Degrees, The Supremes en Gunther Neefs.

Wouter Van Asselbergh

Leerkracht Productie, Creative Lab, Studiotechnieken

Diederik De Saedeleer

Productie & Arrangement

 Studeerde Muziekproductie aan het KASK in Gent. Werkt als producer-mixer-arrangeur voor Clouseau, Natalia, Emma Bale, Idool, Belgium’s Got Talent, The Voice, The Voice Kids en The Voice Senior.

Astrid Creve

Jazz zang, Improvisatie zang

schrijft vooral eigen muziek en lyrics. Ze speelt in verschillende bands, waaronder Belcirque, Karivaani Orkestra, Mòs Ensemble, Alfredo en Tiny Oak. Hierin schijnt haar liefde voor jazz en het vertellen van poëtische verhalen steeds door. Ze is mede-creator van verschillende straattheater- en circusvoorstellingen.

 

David Van Den Hende

Songwriting

Studeerde Songwriting aan de Rockacademie in Tilburg. Schrijft voor eigen projecten Hermitage en Divan & the House of Quoi, componeert voor theater en is actief als co-writer en organisator (Gentse Feestjes, NEST, They Call It Indie, Poolijs, Songwriting Café).

Eduardo Vega

Gitaar

Studeerde Jazz/Pop aan het Conservatorium in Gent. Momenteel actief bij Mapuches, Antwerp Gipsy Ska Orchestra, Les Cerveaux Lents, Proyecto Secreto. Tourde met Amerikaanse bands als David Hillyard & The Rocksteady 7 en Victor Rice Septet.

Andy Declerck

Saxofoon, Fluit, Eartraining, Jazzmuziektheorie

Studeerde jazzsaxofoon aan het Conservatorium in Gent. Is actief als bandleader in jazzprojecten en is sideman en freelance muzikant, zowel in  jazz, pop en latin als in crossover projecten met klassieke orkesten.

Hessel De Groff

Slagwerk, piano, muziekleer

Dirigeert verschillende harmonieorkesten in België en Nederland. Heeft als jazzvibrafonist een eigen quartet “Four” en is ook werkzaam als componist/arrangeur voor orkestmuziek.

Jeroen van Malderen

Trompet

Is al meer dan 20 jaar actief als trompettist in de jazz- en popscène en sinds 2008 lid van het Brussels Jazz Orchestra.

Jonas Cole

Zang, Jazzmuziekleer

Verdiepte zich na zijn studies aan het conservatorium in stem en expressie aan het Complete Vocal Institute (Kopenhagen), Meisner Acteerstudio’s (’s Hertogensbosch), Lichtenberger en Soulvoice.

Steven De Caluwé

Piano tweede discipline

Lemmensinstituut. Volgde les bij Frans Van Beveren en Joop Celis en nam masterclasses bij Johan Lybeert, Eliane Rodrigues, Alan Weiss en Jean Claude Vandeneynden. Werkte mee aan de vorming van het Jugendspiel-Ensemble, als orkestpianist en bij het Junioren Orkest Antwerpen. Specialiseerde zich vanaf 2005 in jazz, rock en pop. Trad in 2009 op met Toots Thielemans  en speelde in 2012  een concertreeks met Sarah Ferri.

Peter Ryckeboer

piano

Werkte samen met o.a. Rick De Leeuw, Coco Jr., Lady Linn, Hadise en Eva De Roovere en in theatervoorstellingen met Stany Crets.

Karel Van Marcke

Productie, arrangement en compositie

Studeerde slagwerk, jazzpiano en compositie aan het Conservatorium van Brussel. Bouwde zijn carrière uit in de jazzwereld en is een veelgevraagd klassiek componist.